Clupea harengus — Herring — Hareng — Hering
Fisken/fisket:
I Nordsjøen og i Skagerrak finnes egne bestander av sild som også gir grunnlag for et viktig fiske. Den norske vårgytende silda har sitt hovedvekstområde i Nord-Norge og Barentshavet. Silda gyter langs hele norskekysten.
Den såkalte atlanto-skandiske silda består av tre ulike stammer:
- norsk vårgytende sild
- islandsk vårgytende sild
- islandsk sommergytende sild.
Næringsinnhold:
Sild er en ypperlig kilde til vitaminene A, D og B12. Den er også rik på omega-3 fettsyrer. Mengden vil avhenge av fettinnholdet, noe som kan variere betydelig.
Hopens anvendelse av sild:
Volumproduksjonen i dag er krydrede og eddikmarinerte biter som tilbys i en rekke produktvarianter i henhold til kundens krav og spesifikasjoner. Videre forskjellige filetprodukter i marinert eller frossen utgave.
Sildetype | Antall pr. kilo | Fiskes i tidsrommet |
Vintersild: | 2 - 6 stk. | januar - mars |
Feitsild: | 3 - 6 stk. | juli - desember |
Fjordsild: | 3 - 20 stk. | august - april |
Nordsjøsild: | 3 - 7 stk. | januar - mars |