Forside

Tel: +47 76 06 74 40

Email: post@hopenfisk.no

  • Register
  • 1
  • 2
  • 3

sild2

Sild

Den såkalte atlanto-skandiske silda består av tre ulike stammer.

rogn

Rogn

Torskerogn er et biprodukt som landes i sammenheng med Lofotskreien.

Blåkveite

Blåkveite

Blåkveite er en arktisk art som foretrekker kalde vannmasser.

Clupea harengus — Herring Hareng Hering

Fisken/fisket:

I Nordsjøen og i Skagerrak finnes egne bestander av sild som også gir grunnlag for et viktig fiske. Den norske vårgytende silda har sitt hovedvekstområde i Nord-Norge og Barentshavet. Silda gyter langs hele norskekysten.

Den såkalte atlanto-skandiske silda består av tre ulike stammer:

  • norsk vårgytende sild
  • islandsk vårgytende sild
  • islandsk sommergytende sild.

Næringsinnhold:

Sild er en ypperlig kilde til vitaminene A, D og B12. Den er også rik på omega-3 fettsyrer. Mengden vil avhenge av fettinnholdet, noe som kan variere betydelig.


Hopens anvendelse av sild:

Volumproduksjonen i dag er krydrede og eddikmarinerte biter som tilbys i en rekke produktvarianter i henhold til kundens krav og spesifikasjoner. Videre forskjellige filetprodukter i marinert eller frossen utgave.

 
Sildetype Antall pr. kilo Fiskes i tidsrommet
Vintersild: 2 - 6 stk. januar - mars
Feitsild: 3 - 6 stk. juli - desember
Fjordsild: 3 - 20 stk. august - april
Nordsjøsild: 3 - 7 stk. januar - mars

Torskerogn er et biprodukt som landes i sammenheng med Lofotskreien. Før torsken er gyteklar, er rogn et delikat og næringsrikt produkt som kan anvendes på mange måter. Mest kjent er selvsagt rogn i samband det populære "møljemåltidet" og i forbindelse med kaviarproduksjon.

Næringsinnhold:

pr. 100 gr. — vare: 113 kcal 24,3 g protein 1,7 g fett 70 g vann

Hopen Fisk AS produserer en betydelig mengde tradisjonell sukkersaltet rogn til kaviarproduksjon.

 

Vågehval – hvalkjøtt

Fisken/fisket:

Vågehvalen spiser mange typer fisk, hvor sild, lodde, torsk, sei og hyse i tillegg til krill er de viktigste. Sild er livretten. Navnet vågehval henspeiler på at hvalen ofte ble sett og fanget i viker/ våger når den var på jakt etter sild.

Hvalkjøtt har vært en del av det daglige kostholdet i Norge i over 1000 år. Det er meget velsmakende og sunt. Forskning indikerer at oljene i kjøtt og spekk også inneholder bestanddeler som virker beskyttende mot bl.a. hjerte og karsykdommer. Hvalkjøtt er lett å variere og kan kort sagt benyttes i alle retter hvor man ellers ville brukt storfekjøtt. Fordelen er at kjøttet er benfritt, magert og innholder, som ovenfor nevnt, sunne fettstoffer.


Næringsinnholdet i 100 gram kjøtt er som følger:

Energi: 488 kj (116 kcal)
Protein: 23,5 g
Fett: 2,4 g
Karbohydrat. 0,0

Hvalkjøtt inneholder også jern, vitamin A og like mye vitaminer fra B-gruppen som andre kjøttvarer. Det lave fettinnholdet gjør hvalkjøtt til sunt kjøtt.

Kjøttet er svært godt egnet som råstoff pga. lang holdbarhet.

Ulike produkter av hval:

Renskåret filet av hval kjøttet er meget mørt, og betegnes som det reneste kjøttet på hvalen. Benyttes til: Hvalbiff, Grilling, Middagsretter, Stykker av filet egner seg veldig godt til hel stek.

Biff / Rullebiff er renskåret hvalkjøtt av ren og fin kvalitet. Om sommeren selges den fersk i det kvantum kunden ønsker. Til innfrysing og vintersalg pakkes rullebiff i 5 kg's kartonger, med 2 – 4 stykker pr. kartong. Benyttes til: Hvalbiff, grilling og middagsretter

Hvalkjøtt Top 2 er renskåret hvalbiff pakket og frosset i 400 grams forbrukerpakninger. Selges frossent. Hopen Fisk AS har de senere år vært eneste leverandør av dette produktet til Rema 1000. Benyttes til: Ulike middagsretter og grilling

Småkjøtt skjæres og pakkes i forbindelse med produksjon av små og stor biff. Et rimelig og praktisk produkt. Benyttes til: Gryteretter, småretter, fingermat, wook og wraps

Hvalkjøtt kan kjøpes i vår butikk

 
lodde-fisk

Mallotus villosus — Capelin Capelan Atlantique Lodde

Lodda er en arktisk laksefisk som mesteparten av året streifer omkring i Nordishavet der den lever av småkreps.

Om vinteren og våren søker den i store mengder inn mot Finnmark og Murmansk kysten for å gyte. Lokale fjordstammer forekommer bl.a. i Salten og i Nord-Trøndelag. Lodda utgjør et viktig ledd i næringskjeden. Arten finnes fra overflaten og ned til 300 m dyp.

Hopen Fisk AS har mottak og produksjon av lodde. Produktet sorteres, pakkes og fryses i henhold til kundens krav og spesifikasjoner.

 

Reinhardtius hippoglossoides — Greenland halibut  Flétan noir  Schwarzer Heilbutt

Fisken/fisket:

Blåkveite er en arktisk art som foretrekker kalde vannmasser. Den lever på 200 - 2.000m dyp, men finnes sjelden grunnere enn 400m. Blåkveita lever både ved bunnen og pelagisk. De norske gytefeltene finnes hovedsakelig i øvre del av kontinentalsokkelen fra Vesterålen til Bjørnøya. Fisket etter blåkveite foregår i eggakanten nord til Prins Karls Forland. De vanligste fangstredskapene er bunntrål, line og garn.


Næringsinnhold:

Innholdet av fett i blåkveite vil variere med årstid og næringstilgang og mengden omega-3 fettsyrer vil derfor være variabel. Den vil allikevel gi et godt tilskudd av disse fettsyrene og i tillegg er den en svært god kilde til vitamin D.

Husk å alltid benytte sikkerhetsutstyr som medbringes for hver tur!


Hopens anvendelse av blåkveite:

De siste år har en i blåkveite sesongen, mottatt, produsert og frosset inn betydelige mengder blåkveite.

Blåkveita blir hodekappet og skåret på en bestemt måte – som betegnes med J-cut eller N-cut. Sortert etter størrelse blir den frosset inn i forpakninger som samsvarer med kundens krav og spesifikasjoner. Hoder og spor blir også tatt vare på og frosset inn.

 
En moderne og fleksibel fiskeindustribedrift med fokus på kvalitet. 

Firma Informasjon

Hopen Fisk AS
Hopsveien 42
NO-8310 Kabelvåg
Tlf.: 76067440
E post: post@hopenfisk.no
Org.nr./VAT: 992 854 456
Ansatte: Link til Kontaktinformasjon

Besøk oss på Facebook!

Se vår Brosjyre

Vår BrosjyreTrykk på bildet for å se på vår brosjyre.